Derfor er nye input guld værd

Det er nemt at tænke, at man har styr på alt og ved bedst selv, når det kommer til ens virksomhed. Men de fleste har blinde vinkler, som de af gode grunde ikke selv kan få øje på, og her er det nødvendigt med friske øjne eller nye input for at få et nyt perspektiv på tingene.

Der er mange måder at få nye input på, og der findes et hav af forskellige events, man kan tage til inden for de fleste brancher og især til selvstændige. Man kan få nye input på messer, konferencer, netværksevents, kaffemøder eller via uddannelse og læring. Men hvad kan det give og hvorfor skal man prioritere det? Læs med videre.

 

Inspiration

Den helt overordnede fordel for at få nye input, perspektiver eller ny viden er, at man får inspiration. Man kan selv opsøge eksternt input til det, man gerne vil have inspiration til i sin virksomhed. Det kan være alt fra inspiration til teambuilding, forretningsførelse og problemløsning.

 

Kreativitet

At få nye input kan være med til at øge kreativiteten i din virksomhed. Det kan være gavnligt for de fleste virksomheder på den ene eller anden måde. Marketingfolk kan fx have gavn af at øge deres kreative tilgang til at lave både skriftligt og visuelt content. Men kreativitet er mange ting, og for nogle virksomheder er det naturligvis en del af selve deres DNA.

 

Problemløsning

Hvis I oplever en bestemt problemstilling gentagne gange, kan det være smart at få indspark til, hvordan andre i lignende situationer ville løse situationen. Det kan være med til at inspirere jer til at løse problemet på en anden måde næste gang. Det kan både være problemer inden for selve virksomheden eller problemer internt, som kræver kursus og/eller ny viden om konfliktløsning.

 

Teambuilding

Det sociale er for mange uhyre vigtigt på en arbejdsplads. Det har både indflydelse på det generelle arbejdsmiljø og produktiviteten, og derfor er det værd at investere tid i at forbedre teamwork på arbejdspladsen. Der er mange måder at forbedre det sociale miljø på en arbejdsplads ved hjælp af eksterne ressourcer, som kan give jer input til jeres teambuilding. I kan fx tage på teambuilding-tur, hvor der kan være fokus på at skabe bedre sammenholdsfølelse, kommunikation og/eller konflikthåndtering. Hvis det lyder for dyrt, kan I komme afsted med et erhvervslån hos Broaden.

 

Innovation

Hvis I opsøger ny viden, kan det især have indflydelse på jeres generelle tilgang til arbejdsgange, processer og idéudvikling i virksomheden. Det kan derfor have en indflydelse på innovation i virksomheden. Innovation er lig med nytænkning, og derfor kræver det som oftest også, at man holder sig opdateret og er med på beatet i forhold til trends, tendenser og nye udviklinger.

 

Effektivitet

Øget effektivitet kan også være et resultat af at få nye input, da man ved hjælp af ny viden kan optimere arbejdsgange, processer og rutiner i virksomheden. Det er ikke sikkert, at man er i stand til at forestille sig, hvordan ting kan gøres anderledes uden inspiration og konkrete forslag til hvordan.